
هرچند درباره تاریخچه دقیق پیدایش تحلیل تکنیکال اتفاقنظر وجود ندارد، اما اولین قواعد مکتوب تحلیل تکنیکال به قرم هجدهم میلادی در ژاپن بازمیگردد که در بازار خرید و فروش برنج توسط شخصی بهنام «سوکیو هونما» نوشته شده است.
برخی نیز اعتقاد دارند که تحلیل تکنیکال حتی زودتر از قرن هجدهم و در قرون وسطی در اروپا استفاده میشده است و نمودار نیز برای اولینبار جدود سال 1879 میلادی بهکار گرفته شد. چارلز داو (1851-1902) را باید آغازگر تحلیل تکنیکال «مدرن» دانست. او را که درابتدا یک روزنامهنگار بود، بهعنوان «پدر علم تکنیکال» میشناسد.
در سال 1882 داو به همراه ادوارد جونز و چارلز برگس تِرسو شرکت داو-جونز را تأسیس کردند که دفتر آن نزدیک درب ورودی ساختمان بورس نیویورک بود. شرکت داو-جونز بولتنهایی تهیه میکرد و آن را بین مشتریان توزیع مینمود. در سوی جولای 1884، داو اولین نسخه شاخص سهام را منتشر کرد که بر مبنای میانگین وزنی قیمت سهام محاسبه میشد. انگیزه و رویای اصلی داو این بود که از این شاخصها برای پیشبینی اقتصاد استفاده کند. تلاشهای وی منجر به مجموعهای از نظریهها شد که به «نظریه داو» شهرت پیدا کردند.
با ثبت قیمتها و محاسبه میانگینها، تحلیلگران متوجه شدند که قیمت معاملات با الگوهای خاصی تکرار می-شود. اصطلاحاتی مانند سقف و کف دوقلو برای نامگذاری الگوها، اولینبار توسط چارلز داو و سپس پیروانش مانند ویلیام همیلتون، نلسون، رابرت رِییا در دهه 1920میلادی استفاده شد.
با ثبت قیمتها و محاسبه میانگینها، تحلیلگران متوجه شدند که قیمت معاملات با الگوهای خاصی تکرار میشود. اصطلاحاتی مانند سقف و کف دوقلوبرای نامگذاری الگوها، اولینبار توسط چارلز داو و سپس پیروانش مانند ویلیان همیلتون، نلسوم، رابرت رِییا در دهه 1920 میلادی استفاده شد.
ریچارد وایکاف در دهه 1920 خبرنامهای در مورد تحلیل تکنیکال منتشر کرد که بهصورت پستی برای بیش از دویست هزار مشترک ارسال میشد. وی سرانجام در سال 1931، دوره مکاتبهای «آموزش سرمایهگذاری و معاملات مبتنی بر نظریههای تحلیل تکنیکال» را برگزار کرد. ریچارد شابِیکر، سردبیر مجله فوربس و نیویورک تایمز در دههی 1930، به بررسی الگوهای موجود در سهام پرداخت و احتمالاً اولین کسی است که از واژگانی چون مثلث، پرچم، سر و شانه و غیره برای توصیف نمودارها استفاده کرده است.
در سال 1948 رابرت ادوارد (داماد شابِیکر) و جان مگیف اولین نسخه از کتاب «تحلیل تکنیکال روند سهام» را منتشر کردند که در آن الگوهای تکنیکال موجود در نمودار قیمت سهام مورد بررسی قرار گرفته بود. این کتاب به «کتاب مقدس تحلیل تکنیکال» شهرت یافت که تا سال 2009 به چاپ نهم نیز رسید.
در دهه 1950 میلادی، تحلیلگران تکنیکال کمکم به ابزارهای پیچیده ریاضی روی آوردند و تنها به نمودارها بسنده نکردند. نتیجه چنین گرایشی منجر به خلق اندیکاتورهایی مانند میانگینهای متحرک و سایر ابزارها و مفاهیم نوین شد. از افراد سرشناس این دوره میتوان به کِنِث وارد، تابِل، کوپاک، واردِن، گارفیلد درو و جورج لیندسی اشاره کرد. پیدایش کندلاستیک ژاپنی به اواسط قرن هجدهم میلادی برمیگردد اما تا مدتها بازارهای مالی در غرب هیچ اطلاعی از وجود آن نداشتند. در اواخر دهه 1980، استیو نیسون نمودارهای کندلاستیک را به تحلیلگران تکنیکال در آمریکا معرفی کرد. از آن پس نمودارهایی مانند کاگی، کِیس، رنکو و غیره به متدهای تصویری تحلیل تکنیکال اضافه شدند.
۰ پاسخ به "تحلیل تکنیکال و تاریخچه آن"